Stressfri sone

En annerledes og uforglemmelig samling med fokus på mestring, tilhørighet og natur

Vi skreddersyr samlinger for ungdom - med utgangspunkt i faglig påfyll om stress/livsmestring, naturopplevelser, sosialt samvær og huskyhunder.

Vi ønsker å inspirere til å gjøre mer av det som er godt for vår mentale helse, med naturen som utgangspunkt. Å løse ulike utfordringer utendørs og sammen med andre, bidrar til både mestring, stressdemping, tilhørighet og god selvfølelse. 

Faglig påfyll om stress

og livsmestring

Lær om god,

mental helse

og bærekraftig

livsstil


Stine Valjord foreleser om gode

måter å håndtere stress og utfordringer

på, både innendørs og utendørs. 


Stine er sertifisert som stressleder og 

brenner for å lære bort lure måter å dempe 

stress på. Livet bør leves mest mulig stressfritt, 

for det er nemlig da vi har det aller best.


Selvfølelse, ensomhet, prestasjonspress og 

sosiale medier er blant temaene hun snakker om. 

KJÆLEDYR

er stressdempende og bidrar til god, psykisk helse

Det er mange helsefordeler med å være rundt kjæledyr, og studier viser at det blant annet demper stress, minsker følelsen av ensomhet, bidrar til mer fysisk aktivitet og bidrar til økt velvære og trivsel. Hunder har i flere tilfeller vært brukt i samtaleterapi, og har vist seg å ha særlig god effekt for barn og unge i å skape en god relasjon mellom terapeut og klient. 


Vi bruker huskyhunder på flere måter under våre samlinger. Hundene er godt trent i å være rundt barn, unge og funksjonshemmede. De er svært tillitsfulle, harmoniske og sosiale. Å være i hundegården hos Senja Husky Adventure, omgitt av 40 huskyer og likevel høre total stillhet er rett og slett en stor opplevelse!

Jonny hos Senja Husky Adventure har hatt hund nesten hele livet. Han fulgte drømmen om å bli hundekjører og å jobbe med mennesker og hunder. 

FRILUFTSLIV

FORDI LIVET ER BEST UTE 


(mener vi...)

Lavterskel friluftsliv, bålmat og samarbeid 

Sammen tilbereder vi mat som lages på bål. På området rundt Senja Husky Adventure finnes flere idylliske bålplasser. Og er været dårlig, samles vi i istede i grillbua som ligger rett ved hundegården.


Rundt bålet snakker vi sammen om små og store tanker om livet. Her kan timene fort fly. Vi ønsker at deltakerne skal føle effekten av total tilstedeværelse, ro og å dele tanker om smått og stort. Kanskje er vi mer like enn ulike? 

Overnatting i telt eller innendørs

Om samlingen strekker seg over flere dager, kan vi enten overnatte  ute i telt eller innendørs hos en av våre samarbeidspartnere som tilbyr overnatting på Senja. 


Om det blir overnatting innendørs, samarbeider vi med aktører som har gode fasiliteter utendørs, slik at hele samlingen kan foregå på ett sted. Vi har også mulighet til å leie inn transport. Om oss


Vi, Jonny og Stine, lever et godt, rolig og mest mulig stressfritt liv på Senja. Å leve litt saktere og enklere har gitt oss den livskvaliteten vi ønsker. Selv om vi er "voksne", liker. vi fortsatt å være lekne, ha det gøy og stadig lære noe nytt. 


Jonny driver Senja Husky Adventure på Ottemoen på Senja, og lever av drømmen om å jobbe med hunder og mennesker. Stine jobber med å hjelpe mennesker som vil ha mindre stress og mer livsglede i livet, og å lære enkeltmennesker, grupper og bedrifter om stress, hjernen, utbrenthet og hva som gir god livskvalitet.