«When I arrived here at Senja, my mind went into a peaceful mode”.
Senja innbyr til stressfri sone, med sin mektige natur, folketomme områder og totale stillhet.
For at vi skal ta til oss ny læring, finne fram kreativiteten vår og ha fokus på riktig plass til riktig tid, er det nyttig å kjenne til hvordan hjernen fungerer og hvordan vi selv kan ta styring for å «aktivere» ulike deler av hjernen. Kort forklart så er omgivelsene på Senja perfekte for å roe ned og la den kreative, løsningsorienterte delen av hjernen virkelig få komme til sin rett!
Spennende forskning viser også at når vi opplever begeistring eller forundring (særlig i naturen) styrker vi tilhørigheten til andre og demper stresshormoner i kroppen. Og opplever vi slike følelser sammen som kollegaer, kan det styrke samhold og samarbeid i teamet – og bidra til mer ærekjærhet og langsiktige arbeidsforhold.
Stine er «nerd» på dette området, og lever av å spre kunnskap om hvordan alle kan ta mer styring og kontroll over eget liv basert på forskning på hjernen vår.
Hun har også selv opplevd å bli utbrent og få nedsatt psykisk helse av å overbelaste hjernen over altfor lang tid, og deler fra egne erfaringer.
Hvorfor er det ikke alltid produktivt å ha idémyldring på kontoret i en travel hverdag?
Hvorfor er det skadelig for relasjonene vi omgir oss med at vi stadig vekk går rundt i «stress-modus?»
Teamet får ulike oppgaver som skal løses i felleskap.
Dette kan være å finne ved, fyre bål, lage mat på bål, sette opp telt, lage et nød-shelter eller andre, mer fysiske øvelser. Poenget er samarbeid, ha det gøy og løse oppgaver med glimt i øyet, humor og at alle deltakerne er "påkobla" det som skjer her og nå.
Vi setter oss ned foran bålet for å ha viktige samtaler om dagliglivet på jobb, hva som skaper trivsel, arbeidsglede og engasjement og hvordan man kan være gode støttespillere når livet er vanskelig.
I flere av oppgavene som teamet skal løse i felleskap, brukes huskyhunder fra Senja Husky Adventure. Oppgaver og aktiviteter vil variere etter sesong, men samspill med hundene vil uansett være en del av aktivitets-pakken.
Hunder og samspill mellom menneske og hund vil også brukes som eksempler på god selvledelse, stresshåndtering og på å lede andre.
Jonny i Senja Husky Adventure har drevet med hundekjøring i 10 år - og har mye kunnskap om naturen, friluftsliv og tillitsbasert ledelse.
Jonny driver Senja Husky Adventure, og har drevet med hundekjøring i 10 år. Han har valgt å følge drømmen om en livsstil som innebærer mye tid ute i naturen. Å lede hunder til å samarbeide godt foran hundeslede, og attpåtil den svært så stae rasen Siberian husky, krever gode lederegenskaper. Mye kan overføres og inspirere til godt lederskap for mennesker, med tillit, respekt og tilstedeværelse som viktige verdier.
Copyright © Med enerett