Om meg

Stine Valjord

Samtaleterapeut og bedriftsrådgiver innen stress og mental helse

Om meg

 

Jeg, Stine Valjord på snart 44 år, driver mitt eget lille firma. I korte trekk tilbyr jeg stressterapi i ulike former: Samtaleterapi, rådgivning til bedrifter og ledere, kurs, foreldreveiledning og teambuilding.

 

Jeg bor på Senja, som i seg selv er det perfekte stedet for god stressterapi. Jeg bruker selv naturen mye for å ta vare på meg selv og egen mentale helse, og naturen har vært helt avgjørende i perioder hvor jeg har vært utbrent eller hatt tøffe tak i livet. Derfor ønsker jeg å bruke Senja-naturen så mye som mulig i de tjenestene jeg leverer. Naturen har magisk effekt både på stress og vår mentale helse, og jeg er også overbevist om at vi alle har godt av mer ekte, råe og nære naturopplevelser!

 

Det var etter at jeg selv ble utbrent og veldig syk av for mye indre stress at jeg begynte å utforske sammenhengen mellom stress, utbrenthet og mental helse. I flere år før jeg ble utbrent og syk, følte jeg mye på ensomhet, tomhet og å ikke være god nok.  I dag er jeg sertifisert som stressleder, noe som betyr at jeg har kompetanse innen forskning på stress, ulike stressmodeller, verktøy og teknikker for å håndtere og redusere stress. Jeg jobber på alle nivå, fra individ og opp på organisasjons-nivå. Det er ofte flere tiltak som må igangsettes på alle nivå for å redusere det stresset som altfor mange blir syke av.

 

Og kanskje viktigst av alt; i dag har jeg sterk, mental helse, et trygt og godt nettverk som har redusert følelsen av ensomhet betraktelig og jeg er tidvis ganske enig i at jeg er mer enn god nok  Jeg har sett hvilken effekt det har hatt på andre at jeg selv er åpen om utfordringer jeg har hatt – og jeg deler mye av egne erfaringer når jeg har kurs eller samlinger.

 

Men ingenting skjer om ikke vi tar tak i oss selv på individ-nivå. Selvutvikling og selvledelse er to tema jeg dekker i mine kurs, samtidig som jeg forsøker å lære fra meg alt jeg kan om hjernen, stresshormoner, emosjonell intelligens og relasjonskompetanse. I all sin enkelhet ønsker jeg å formidle på en måte som gjør at deltakerne drar hjem og tilbake på skole/jobb med en oppgradert verktøykasse for å være bedre rusta når livet skjer.

 

De siste årene har jeg hatt mange oppdrag for Røde Kors/Røde Kors Ungdom, Næringshagen Midt-Troms, Lerøy Aurora, Fellesverket og Mental Helse for å nevne noen. Jeg har veileda hundrevis av timer i én-til-én samtaler, som oftest i å finne veien tilbake fra utbrenthet, ledere som ønsker å lære mer om stress og andre som generelt vil ha mer godt innhold i livet og mindre hastverk/stress. Jeg tilbyr tjenester digitalt, men foretrekker definitivt å møtes fysisk til samtaler eller samlinger.

 

Her på Senja ønsker jeg å bruke naturen mer i min jobb. «Walk and talk», altså samtaleterapi mens vi går tur, gruppesamlinger i naturen eller teambuilding med naturen som lekeplass er eksempler på hva jeg tilbyr.

 

Jeg samarbeider med Senja Husky Adventure, og sammen tilbyr vi ulike pakker tilpasset alder, grupper og behov med blant annet faglig påfyll, sosialisering, natur-aktiviteter, grillbu, bål og hundekjøring/samhandling med hunder. Vi har også samarbeid med flere overnattings-aktører på Senja og kan skreddersy pakkeløsninger med alt inkludert. Vi ønsker å gi autentiske opplevelser, der vi både byr mye på oss selv og krever tilstedeværelse og aktiv deltakelse fra deltakerne. For hva skjer i ei gruppe eller i en samtale om vi legger bort telefon og andre forstyrrelser, vier hverandre oppmerksomhet og er i rolige, trygge omgivelser?